Slot verwacht geen 'grote' wintertransfer Gimenez

Slot: 'Verbaasd als hij Feyenoord in de winter verlaat, moet unieke club zijn'

9 oktober 2023 om 06:52

Arne Slot twijfelt niet: Santiago Gimenez maakt het seizoen af bij Feyenoord. De topschutter, die na acht speelrondes op liefst twaalf doelpunten staat, gaat in de winterstop niet weg, omdat 'de grootste transfers' volgens de trainer niet in de winter plaatsvinden.

Feyenoord brak in de zomer het contract van Gimenez open, waardoor de Mexicaanse spits tot medio 2027 onder contract staat in De Kuip. Nu hij aan de lopende band blijft scoren, zal de interesse uit La Liga, de Premier League en Bundesliga niet afkoelen, maar Slot vertrouwt erop dat zijn oogappel het hele seizoen zal blijven.

"In de winter vinden ook niet de grootste transfers plaats", zegt Slot, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Het is een bewuste keuze geweest van hem om te verlengen. Hij werkt hard en heeft een goede trainersstaf om zich heen. Dat heeft geresulteerd in de speler die hij nu is. Het zou mij verbazen als hij in de winter weggaat. Er moet ook een unieke club voor hem komen."

Een extra voordeel voor Slot en Feyenoord is de vertrouwensband tussen de familie van Gimenez en algemeen directeur Dennis te Kloese. Zij kennen elkaar door en door vanuit Mexico. Vader, raadgever en oud-profvoetballer Christian Gimenez heeft ook altijd gezegd dat zijn zoon dolgelukkig is in Rotterdam.