Perez en Afellay verbazen zich over 'allerlei rare dribbels' Minteh

Perez en Afellay verbazen zich over 'beetje blinde' Feyenoorder: 'Rare dribbels'

9 oktober 2023 om 08:10

Yankuba Minteh zorgde met zijn egoïstische spel tegen PEC Zwolle niet alleen bij Arne Slot voor verbazing. Kenneth Perez en Ibrahim Afellay tonen zich kritisch.

Feyenoord won met 0-2 in Zwolle, maar had dat niet te danken aan Minteh. De uitblinker van vorige week, toen de Rotterdammers met 3-1 wonnen van Go Ahead Eagles, ging voortdurend voor eigen succes. "Hij verloor zichzelf vandaag in allerlei rare dribbels", reageert Perez bij Dit Was Het Weekend. "Niet afgeven, maar dribbelen, dribbelen, dribbelen. En als je hoofd omlaag staat, zie je dus niet wat er om je heen gebeurt."

Feyenoord huurt Minteh van Newcastle United, dat hem voor acht miljoen euro wegplukte uit Denemarken. Perez: "Ik denk dat ze hem niet voor niets naar een club als Feyenoord sturen. Ik denk dat hij over een jaar een completere, betere speler zal zijn omdat hij tactisch veel bijleert... Nu was hij weer een beetje blind, iets wat ik vooraf al vreesde. Het is een leerproces."

Bij Studio Voetbal wordt Minteh bestempeld als 'een ruwe diamant'. "Je zag zijn teamgenoten gebaren: wat wil je nu eigenlijk met die bal?", aldus Afellay. "Je moet wel weten wat er zich in je omgeving afspeelt. Dat is een punt voor hem om zich op te ontwikkelen, maar laten we niet vergeten dat hij iets meer dan een jaar geleden nog in Gambia speelde. Het is dus heel knap dat hij zich nu al laat gelden op dit niveau."