Slot kritisch: 'Hij heeft er absoluut niet het maximale uit gehaald'

Slot kritisch: 'Hij heeft er absoluut niet het maximale uit gehaald'

8 oktober 2023 om 14:55

Arne Slot stelt dat Feyenoord zondag goed genoeg was om van PEC Zwolle te winnen, maar niet het niveau haalde dat hij graag had willen zien. De trainer van de landskampioen is onder meer kritisch op Yankuba Minteh.

De Gambiaanse vleugelflitser ging zondag een aantal keer opzichtig voor eigen succes. "Ik weet niet of het een gebrek aan overzicht is, of dat het de drang was om zelf een doelpunt te willen maken", reageert Slot bij ESPN. "Dat is wat mij betreft niet hetzelfde, want als je het overzicht hebt en je ziet iemand vrij staan, en denkt van: nou, vandaag ga ik voor mijn eigen kans. Dat is wel wat anders dan dat je iemand niet ziet. Want over het algemeen vind ik dat hij wel het overzicht heeft."

"Hij ging erg vaak voor zijn eigen kans", erkent Slot. "Het is wel zo dat hij altijd bij dreiging betrokken is, omdat hij natuurlijk zo snel is. Maar vandaag heeft hij er absoluut niet het maximale rendement uit gehaald. Hij is nog jong en werkt heel hard. Hij is ook altijd bereid om terug te verdedigen. Maar ik ga nog wel even scherp terugkijken of het overzicht ontbrak of dat hij dacht tegen deze tegenstander wil ik zelf ook een doelpuntje meepakken."

Slot is een stuk beter te spreken over Santiago Gimenez, die twee keer scoorde en nu al op twaalf treffers staat in acht competitieduels. De Mexicaan loopt daarmee voor op de Coen Dillen-index. Dillen vestigde in 1956/1957 het record door 43 goals te maken. De Mexicaan ligt zelfs voor op dat schema, maar Slot betwijfelt of hij het record weet aan te scherpen. "Volgens mij is dat in deze moderne tijd bijna niet meer mogelijk, maar hij draait geweldig en scoort veel goals. Dus ik acht hem wel in staat om nog veel goals te maken."