Stomverbaasde Perez wijst dissonanten aan bij Ajax: 'Zij gaven totáál niet thuis'

Stomverbaasde Perez wijst dissonanten aan bij Ajax: 'Zij gaven totáál niet thuis'

8 oktober 2023 om 16:49
Laatste update: 8 oktober 2023 om 16:56

Kenneth Perez vindt de vertoning van Ajax tegen AZ 'beschamend en bijna schandalig'. De Amsterdammers gaven zeeën van ruimte weg, terwijl Perez ook zag dat 'zogenaamde leiders' totaal niets bij wisten te dragen.

Ajax ging zondagmiddag met 1-2 onderuit tegen AZ, waardoor de crisis in Amsterdam aanhoudt. Perez is verbaasd over het spel van de ploeg van Maurice Steijn. "Ik vond dat AZ zich veel te veel liet leven, dat was echt niet nodig. Eén verdwaalde bal en het werd nog 2-2. Dat zou pas een schande zijn, tegen dit óngelofelijk zwakke Ajax", zegt de oud-speler van beide clubs na afloop bij ESPN. "Dan heb ik het niet eens over spelers als Medic, die kunnen niet veel beter. Maar je hebt ook zogenaamde leiders, die totáál niet thuisgaven."

Jordy Clasie vertelde direct na de wedstrijd dat AZ in geen enkele andere wedstrijd dit seizoen zo veel ruimte kreeg als in de Johan Cruijff Arena. "Dat is toch beschamend en bijna schandalig?", reageert Perez. "AZ heeft in de competitie al tegen best wat matige tegenstanders gespeeld. Je wordt dus niet op de huid gezeten en aangevallen als je de bal krijgt. Dat is toch opvallend?"

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: