Geen Oranje, maar vakantie: 'Begrijp me niet verkeerd, liefst loop ik naar Zeist'

Geen Oranje, maar vakantie: 'Begrijp me niet verkeerd, liefst loop ik naar Zeist'

7 oktober 2023 om 21:13

Andries Noppert had zich na dit weekend het liefst bij het Nederlands elftal gemeld, maar vertelt goudeerlijk dat hij een weekje vakantie goed kan gebruiken. De sc Heerenveen-doelman wordt door bondscoach Ronald Koeman thuisgelaten voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Koeman heeft gekozen voor Mark Flekken, Bart Verbruggen en debutant Nick Olij. "Als je de vorm niet hebt en je geeft ze aanleiding om een andere keuze te maken, dan is dat niet meer dan begrijpelijk. Dat snap ik ook", zegt Noppert na het duel met NEC (1-1) tegen ESPN. De goalie heeft met keeperstrainer Patrick Lodewijks gesproken. "Dan praat je over het vak en over dingen die anders kunnen. In die dingen kan ik me goed vinden."

Heerenveen-trainer Kees van Wonderen gaf al aan dat Noppert zich de komende week niet op het trainingscomplex van de Friezen hoeft te melden. De doelman krijgt een week vakantie. "Of ik dat lekker vind? Begrijp me niet verkeerd, het liefst ga ik lopend naar Zeist. Alleen in deze situatie is het wel lekker, als je in een sleur hebt gezeten, dat je er een weekje tussenuit kan. Als niemand dat begrijpt, is dat helemaal prima."

Noppert en Heerenveen hervatten de competitie op 21 oktober. Dan gaan de Friezen op bezoek bij AZ.

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: