Noppert komende week afwezig bij Heerenveen: 'We laten hem even buiten de club'

Noppert komende week afwezig bij Heerenveen: 'We houden hem even buiten de club'

7 oktober 2023 om 20:42

Andries Noppert krijgt komende week vrijaf bij sc Heerenveen. De doelman is niet opgeroepen voor het Nederlands elftal en krijgt van trainer Kees van Wonderen de tijd om 'de boel te resetten'.

Noppert steekt niet in goede vorm. Zaterdag liet hij tegen NEC (1-1) tekenen van de keeper zien die eind 2022 in Qatar bij Oranje onder de lat stond, in de voorgaande weken maakte hij meerdere ketsers. Van Wonderen zat al met Noppert voordat bondscoach Ronald Koeman de definitieve selectie bekendmaakte. "Natuurlijk hebben we het erover gehad met hem. Dat het best zo kon zijn dat de bondscoach niet voor hem zou kiezen. Hoe gaan we daar dan mee om?", laat de trainer optekenen door Voetbal International.

"Andries is erbij gebaat om even afstand te nemen, na alles wat er is gebeurd. Dat kan nu, nu hij niet geselecteerd is. We houden hem komende week daarom even buiten de club. Om de boel te resetten, fris te worden en weer de Andries te worden die hij was." Van Wonderen hoopt dat Noppert diens hoofd leeg kan maken. "Het is natuurlijk niet zo dat je een pilletje kan nemen en weer de pannen van het dak staat te keepen. Andries is supergemotiveerd en schuldbewust."

"Hij trekt het boetekleed aan, maar dat is allemaal niet zo belangrijk. Het gaat erom hoe we hem weer op niveau krijgen. Dat geldt niet alleen voor hem, maar voor meer spelers. Hoe krijgen we iedereen op zijn maximum?" 

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: