Dost doet dominant Heerenveen pijn: Friezen spelen gelijk tegen NEC

7 oktober 2023 om 18:27

SC Heerenveen en NEC hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden. In het Abe Lenstra Stadion kwam de thuisploeg vroeg op voorsprong, maar op slag van rust deed Bas Dost zijn oude club pijn: 1-1.

Zowel Heerenveen als NEC had meer verwacht van zijn seizoensstart. De winnaar van de wedstrijd in Friesland zou echter, in ieder geval voor even, het linkerrijtje betreden. Na iets ruim vijf minuten spelen konden de fans van Heerenveen al juichen: Feyenoord-huurling Patrick Walemark zette toen de 1-0 op het scorebord, nadat NEC-keeper Robin Roefs een eerdere poging niet goed verwerkte.

Het antwoord van NEC, dat eigenlijk de mindere partij was, volgde enkele secondes voor het rustsignaal. Heerenveen-doelman Andries Noppert wist een inzet van Sontje Hansen aanvankelijk nog te keren, maar van dichtbij werkte Dost in de tweede instantie de bal tegen de touwen. Daarmee deed de spits Heerenveen, waar hij tussen 2010 en 2012 actief was, pijn.

In de tweede helft bleef de thuisploeg dominant. Osame Sahraoui was bij vlagen een plaag voor de Nijmeegse achterhoede, maar de Noorse aanvaller wist zichzelf niet te belonen met een treffer. NEC wist uiteindelijk stand te houden. Daardoor blijft de ploeg van trainer Rogier Meijer steken op de tiende plaats, terwijl Heerenveen twaalfde staat.