Ajax geprezen om 'goed resultaat' tegen AEK: 'Dat is het plan van Steijn'

Ajax geprezen om 'goed resultaat' tegen AEK: 'Dat is het plan van Steijn'

7 oktober 2023 om 08:34

Ajax mag tevreden zijn met het gelijkspel op bezoek bij AEK Athene in de Europa League. Dat stelt clubicoon Sonny Silooy, die begrip toont voor de situatie van trainer Maurice Steijn.

"Er zijn altijd jaren dat het niet goed gaat. Dat heb ik ook meegemaakt, maar we zijn altijd weer goed terecht gekomen", begint Silooy bij ESPN. "Alleen dit is wel heel extreem. Donderdag heb je in ieder geval een goed resultaat gehaald, in aanloop naar AZ. Het is geen makkelijk programma de komende week."

De voormalig verdediger, die zeven keer landskampioen werd met Ajax, wordt erop gewezen dat de ploeg van Steijn van alle clubs in de Europa League de meeste schoten op doel tegen heeft gekregen. Bovendien behoren de Amsterdammers tot de top-drie van teams die het meest de lange bal hanteren. "Dat is natuurlijk geen goede ontwikkeling", erkent Silooy. "We zijn geroemd om het positiespel. Maar je hebt met heel veel nieuwe jongens te maken. Zij beheersen dat misschien niet."

De 25-voudig international erkent dat het in zijn tijd anders ging. "Wij speelden van achteruit, via het middenveld. Af en toe moest je weleens een balletje diep geven, maar dat was dan wel geplaatst naar de goede kleur. Dat was wel belangrijk..." Tegelijkertijd snapt hij Steijn wel. "Je moet nu simpel spelen en daarbij komt veel de lange bal terug. We zijn niet stabiel achterin."

"Als je uit bij AEK Athene met 1-1 gelijkspeelt, dan is dat gewoon een goed resultaat gezien de situatie. Je mag blij zijn dat je hier goed uit bent gekomen en nu kan doorontwikkelen. Dat is het plan van Steijn: elke keer een stapje", besluit Silooy.

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: