Kraay oppert duidelijke favoriet voor spitspositie Oranje: 'Snakken echt naar hem'

Kraay oppert duidelijke favoriet voor spitspositie Oranje: 'Snakken echt naar hem'

6 oktober 2023 om 10:37

Oranje kampt in de aanloop naar de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland met een spitsenprobleem. Wout Weghorst lijkt wél fit, tot opluchting van Hans Kraay jr.

Met een goal tegen Ierland en het winnende doelpunt als invaller tegen Griekenland scoorde Weghorst begin september punten in Oranje. Na afloop beklaagde hij zich over het feit dat 'bepaalde kwaliteiten' van hem worden 'ondergewaardeerd'. Nu lijkt hij de favoriet voor een basisplaats tegen Frankrijk, mede door de blessure van Memphis Depay en Cody Gakpo.

"Hadden we ooit kunnen voorstellen dat we snakken naar een fitte Weghorst?", vraagt Kraay zich hardop af bij ESPN. "Hij staat stiekem te grinniken dat wij lastige laaielichters hem nu zo hard nodig hebben. Ten eerste heeft hij twee keer gescoord in z'n laatste twee interlands en ten tweede spelen Bergwijn, Lang en Simons het beste met een aanspeelpunt zoals Weghorst. Ik zie het liefste één grote sterke kerel in de spits."

Een andere optie is Donyell Malen, die elke wedstrijd speelt bij de Duitse topclub Borussia Dortmund. Kraay is echter geen fan van hem als centrumspits. "Hij is meer een zwervende spits, terwijl onze buitenspelers beter renderen met een 'puntspits'."