Koeman en Oranje krijgen er een spitsoptie bij na goed nieuws uit ziekenboeg

Koeman en Oranje krijgen er een spitsoptie bij na goed nieuws uit ziekenboeg

5 oktober 2023 om 12:13

Wout Weghorst lijkt op tijd fit voor de interlandperiode van het Nederlands elftal. De spits kampte met een blessure, maar Hoffenheim-trainer Pellegrino Matarazzo bevestigt dat Weghorst komende zaterdag weer in actie kan komen.

Weghorst moest het competitieduel met Borussia Dortmund door een onbekende blessure aan zich voorbij laten gaan. Komende zaterdag zit hij tegen Werder Bremen weer bij de wedstrijdselectie. Dat is goed nieuws voor bondscoach Ronald Koeman, die de opties in de spits de voorbije weken zag afnemen. Memphis Depay en Cody Gakpo zijn er tegen Frankrijk en Griekenland in elk geval niet bij.

Matarazzo was op het persmoment van donderdag bijzonder lovend over Weghorst, die nog wacht op zijn eerste competitiedoelpunt voor Hoffenheim. "Hij zet druk als een gek, doet zijn verdedigende werk goed en houdt de ballen goed vast. Daarbij gaat er veel doelgevaar van hem uit. Hij heeft nog niet gescoord, dat klopt, maar dat is een kwestie van tijd."

Koeman maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend. Oranje speelt op 13 oktober tegen Frankrijk, drie dagen later treft het Nederlands elftal Griekenland.