Reactie Bergwijn

Bergwijn vindt dat Ajax recht had op meer: 'Eerste helft volledige controle'

5 oktober 2023 om 21:03
Laatste update: 5 oktober 2023 om 21:08

Steven Bergwijn is van mening dat er donderdagavond voor Ajax meer in had gezeten op bezoek bij AEK Athene (1-1). De aanvoerder van de Amsterdammers, vanaf de strafschopstip goed voor de 0-1, zag het na rust uiteindelijk uitdraaien op een 'vechtwedstrijd'. 

"Ik denk eerlijk gezegd dat er wel meer in had gezeten", vertelt Bergwijn kort na afloop voor de camera van Veronica. "Als je kijkt naar de eerste helft denk ik dat we de volledige controle hadden, op een paar momentjes na. Ik denk dat we iets zorgvuldiger moeten zijn in de eindfase, dan kun je hier nog wel twee of drie goals maken."

Het bleef uiteindelijk bij één treffer. In het tweede bedrijf had Ajax had erg lastig tegen AEK, dat uiteindelijk via Domagoj Vida terecht op 1-1 kwam. "In de tweede helft gingen we te veel in hun spel mee", analyseert de vleugelaanvaller. "Ik denk dat we te veel de lange bal speelden en eigenlijk niet meer in ons eigen spel kwamen, dan wordt het gewoon een vechtwedstrijd."

Ondanks dat Ajax niet wist te winnen, ziet de Oranje-international dat er langzaamaan wel progressie wordt geboekt. "Ik denk dat we steeds meer naar elkaar toegroeien. Het spel zag er vandaag al veel beter uit. Ik denk dat we gewoon op deze weg door moeten gaan en op elkaar moeten blijven vertrouwen", vervolgt Bergwijn, die vrijwel de hele wedstrijd door AEK-fans werd beschenen werd met talloze laserpennen. "Ja, dat was wel vervelend. Maarja, het houdt toch niet op. Je doet er niks aan."