Voorspelling over Kroes: 'Begint in november bij Ajax'

Voorspelling over Kroes: 'Door Van Praag begint hij in november bij Ajax'

5 oktober 2023 om 20:08

Ajax is momenteel een stuurloos schip, maar Henk Spaan heeft goede hoop dat daar spoedig verandering in komt. De columnist voorspelt in Het Parool dat Alex Kroes niet in maart 2024, maar in november van dit jaar aan de slag gaat in de Johan Cruijff Arena.

Spaan vestigt zijn hoop op Michael van Praag, die is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. 'Omdat Michael van Praag over bestuurlijke kwaliteiten beschikt die van hem een bobo maken die het al decennia redt in de slangenkuilen van de sport, voorspel ik dat hij behalve met Louis van Gaal, contact heeft gehad met Alex Kroes om hem te polsen of die wereldreis echt nodig is', begint de sportjournalist in Het Parool.

'Voorspelling twee: hij heeft een afspraak staan met Robert Eenhoorn, iets wat de krachteloze Pier noch Van Halst wist te bewerkstelligen', gaat Spaan verder. 'Van Praag zal toegeven dat Ajax afblijft van door de AZ-scouting genoteerde namen, die Kroes op zijn bureau heeft gehad. Hij belooft dat Ajax nooit meer een speler van AZ benadert zonder eerst de club toestemming te vragen. Hij gaat bijna alles toezeggen wat Eenhoorn vraagt. En Kroes gaat in november 2023 aan het werk.'

Kroes is als algemeen directeur de opvolger van Edwin van der Sar bij Ajax. Door een concurrentiebeding zit hij echter in de wachtkamer. AZ-directeur Robert Eenhoorn benadrukte dat de deur open staat voor de Amsterdammers om een regeling te treffen.