Slot: 'Hij moest naar binnen getild worden, zoveel pijn had hij in zijn benen'

Slot: 'Hij moest naar binnen getild worden, zoveel pijn had hij in zijn benen'

5 oktober 2023 om 07:36

Ayase Ueda zat er na een uur spelen tegen Atlético Madrid (3-2) helemaal doorheen, vertelt Feyenoord-trainer Arne Slot. De Japanner kon na zijn wissel amper zelfstandig het veld verlaten.

Ueda maakte woensdagavond zijn entree in de Champions League en speelde in plaats van de geschorste Santiago Gimenez. Na zeven minuten beloonde hij het vertrouwen van Slot met een doelpunt, die uiteindelijk op naam kwam van Atlético-verdediger Mario Hermoso. "Je stelt een spits aanvankelijk op om te scoren. Dat heeft hij gedaan", zegt de trainer op de persconferentie.

Door de geweldige vorm waarin Gimenez verkeert maakt Ueda nog weinig minuten. "Je kan zien dat hij weinig speeltijd heeft. Zeker in combinatie met de hoge intensiteit van de wedstrijd. Dan springt er wel eens een bal van de voet. Dat ben je niet altijd van hem gewend", aldus Slot. "Het heeft ook met het intense spel te maken."

Slot constateert dat Ueda maximaal ging. "Hij moest na de wedstrijd naar binnen getild worden. Zoveel pijn had hij in de benen."