Slot begraaft strijdbijl: 'Ik zei: ze vertalen niet altijd precies wat ik zeg'

Slot begraaft strijdbijl: 'Ik zei: ze vertalen niet altijd precies wat ik zeg'

5 oktober 2023 om 06:40
Laatste update: 5 oktober 2023 om 07:37

Arne Slot heeft na de wedstrijd tegen Atlético Madrid (3-2) teruggeblikt op het akkefietje met Diego Simeone uit 2021. De Feyenoord-trainer zocht woensdagavond in het Wanda Metropolitano contact met zijn collega.

Twee jaar geleden kreeg Slot na een vriendschappelijke ontmoeting een duw van Simeone. "Hij zei dat ik gefrustreerd was en erg snel boos was. Ik zou zoiets zelf nooit over een collega zeggen", stelde de Argentijn voor het Champions League-duel. Inmiddels lijkt de strijdbijl begraven. "Voor de wedstrijd begroetten we elkaar en daarna heb ik aangegeven dat ik me ervan bewust ben dat als ik iets zeg, ze niet altijd precies vertalen wat ik zeg, soms worden er hele andere dingen van gemaakt", zegt Slot op de persconferentie na afloop.

"Er werd gezegd dat ik twee jaar geleden zei dat Simeone gefrustreerd en boos is. Ik ben hem uit gaan leggen dat woorden soms verkeerd worden geïnterpreteerd en dat vertalingen dingen zeggen die niet zo zijn", aldus Slot.

Hoewel Feyenoord twee keer op voorsprong kwam, trok Atlético aan het langste eind. Over drie weken treffen de Rotterdammers in de eigen Kuip SS Lazio.