Janssen over verdedigen PSV bij 1-2 van Sevilla

Stijgende verbazing om verdedigen van PSV: 'Dat is echt dramatisch'

3 oktober 2023 om 23:55
Laatste update: 4 oktober 2023 om 01:53

Theo Janssen keek met stijgende verbazing toe hoe PSV stond te verdedigen bij de 1-2 van Sevilla. De Spaanse treffer, die uiteindelijk weer werd gerapereerd door Jordan Teze, viel direct na de 1-1 van Luuk de Jong. 

De Jong zorgde in de 86e minuut met een rake strafschop voor de gelijkmaker. Het Philips Stadion was nog niet bijgekomen van het voor PSV heuglijke moment, of de bal lag alweer achter doelman Walter Benítez. Youssef En-Nesyri kopte fraai binnen na een snelle aanval, waarbij de PSV-defensie volgens de RTL 7-analist een niet al te beste indruk maakte. "Uiteindelijk mag PSV blij zijn dat het nog gelijk wordt, als je tot de negentigste minuut achterstaat. Het kan nooit zo zijn dat je binnen een minuut na de 1-1 je al een tegengoal krijgt. Dat is echt dramatisch", aldus Janssen. 

"Op dit niveau heb je geen tijd om blij te zijn met een doelpunt, je moet gefocust blijven", vervolgt de oud-middenvelder van FC Twente en Ajax. "Ben je dat niet, dan krijg je een goal tegen. Je zag De Jong na de 2-2 ook reageren naar de verdedigers zo van: kom op, scherp zijn! De blijdschap na de 1-1 zorgde ervoor dat ze even de concentratie kwijt waren."