SPORT deelt werkelijke salaris Frenkie

SPORT deelt werkelijke salaris De Jong: 'Frenkie heeft gelijk als hij klaagt'

Vandaag om 13:54

Frenkie de Jong ontkende zondag met klem dat hij liefst 37,5 miljoen euro bruto per jaar verdient bij FC Barcelona. Hij krijgt gelijk van Diario SPORT, dat claimt het contract van de 27-jarige middenvelder te hebben ingezien.

De Jong ontvangt dit seizoen negentien miljoen euro bruto, weet de Catalaanse sportkrant. Daarnaast heeft de Oranje-international recht op premies, waarvan een deel vast en een deel variabel. Zo krijgt hij deze jaargang een extraatje van 4,2 miljoen euro bruto vanwege betalingsachterstanden uit de coronaperiode. Het vaste salaris van De Jong bedraagt zodoende 23,2 miljoen voor het seizoen 2024/2025. Daar staat tegenover dat hij in 2020/2021 genoegen nam met 'slechts' drie miljoen om het armlastige Barça te helpen. 

De ex-Ajacied krijgt verder een bonus van twee miljoen als hij tenminste in zestig procent van de wedstrijden in actie komt. Zijn enkelblessure zit hem in dat opzicht in meerdere opzichten dwars, al duurt het seizoen nog lang. 'Frenkie de Jong heeft in elk geval gelijk als hij klaagt over de getallen die rondgaan over zijn salaris, omdat er een verschil van 14 miljoen euro zit tussen wat er gezegd wordt en wat hij echt ontvangt', aldus SPORT.