De Jong reageert

De Jong na 'hectische' remise tegen Sevilla: 'Je kan hier zomaar verliezen'

3 oktober 2023 om 23:40
Laatste update: 4 oktober 2023 om 01:53

Luuk de Jong houdt gemengde gevoelens over aan het gelijkspel van PSV tegen Sevilla. De spits van de Eindhovenaren roemt de veerkracht van zijn medespelers, maar vindt ook dat er door slordigheid simpelweg teveel kansen zijn weggegeven. 

"Een hectische wedstrijd was het weer", aldus De Jong na afloop voor de camera bij Ziggo. De spits blikt terug op de spectaculaire slotfase. "Ik denk als je 1-1 maakt, je daarna gewoon goed moet staan met elkaar en moet zorgen dat je niet direct een tweede om de oren krijgt, waardoor hetgeen waarvoor je hebt gestreden met elkaar weer weg is. Gelukkig blijven we erin geloven met elkaar en maken we die tweede. Gezien het spelbeeld denk ik dat dat het meest terecht was."

Het golfde op en neer in de laatste fase van de wedstrijd. De Jong stelt dat het niet veel scheelde, of PSV had met lege handen gestaan. "Je kan hier zomaar verliezen, door hun slimmigheidjes ook. Zij loeren op die kleine momentjes dat wij foutjes maken. Gelukkig straffen ze ze niet allemaal af, want ze hadden nog een paar goede andere kansen. Wij daarentegen ook, dus ik denk dat een gelijkspel een terechte uitslag was."

Al met al heerst er een gevoel van teleurstelling bij De Jong, die vanaf de stip verantwoordelijk was voor de 1-1. "We zijn blij dat we een punt hebben gehaald, alleen als je terugkijkt had je thuis die wedstrijd toch wel heel graag gewonnen." PSV kan zich nu langzaamaan gaan voorbereiden op een tweetal wedstrijden met RC Lens, dat voor een stunt zorgde door Arsenal te verslaan. "Het wordt een interessant tweeluik. Ik denk dat wij bij Lens of Sevilla-uit gewoon een resultaat kunnen halen."