Makaay baalt na volgende staking: 'Van mij hoeft een duel dan niet stilgelegd'

Makaay baalt na volgende staking: 'Van mij hoeft een duel dan niet stilgelegd'

1 oktober 2023 om 14:35

Roy Makaay heeft er moeite mee dat het duel tussen NEC en Vitesse zondagmiddag tijdelijk werd stilgelegd. De ploegen gingen in de slotfase direct naar binnen toen een plastic waterflesje naast de zijlijn belandde. 

Makaay was als analist aanwezig bij ESPN en hoopt dat de regel binnenkort wordt aangepast of verwijderd. "Ik weet dat het de regels zijn, maar van mij hoeft het duel niet stilgelegd", begint de oud-spits van onder meer Bayern München. "Laten we hopen dat we het straks kunnen uitspelen. Tot dat moment was het een geweldige sfeer in het stadion van beide kanten. Het is zonde."

Tot de slotfase was de sfeer uitstekend in Gelderland. Mario Been voegt zich bij Makaay en hoopt dat de regels nog meer worden versoepeld. "Het is wel een regel waar je naar moet gaan kijken in de toekomst. Het is heel jammer dat we nu naar binnen moeten. We hebben nog drie of vier minuten te spelen."

De KNVB versoepelde dit seizoen al de regels: wanneer de dader bij de kraag gegrepen wordt na een gegooide waterfles of bierbeker, hoeft het duel niet gestaakt. Tijdens De Klassieker in Amsterdam werd die regel al op die manier uitgevoerd.