Van Praag botst hard met Driessen: 'Dat is een heel grote belediging'

Van Praag botst hard met Driessen: 'Je bent geil op berichtjes krijgen van mij’

1 oktober 2023 om 11:42
Laatste update: 1 oktober 2023 om 12:19

Michael van Praag heeft keihard teruggeslagen naar Valentijn Driessen. De kandidaatvoorzitter van de raad van commissarissen van Ajax richt zich in het NH Sportcafé rechtstreeks tot de verslaggever van De Telegraaf, die ook aanwezig is.

In zijn column in de krant noemde Driessen de aanstelling van Van Praag 'vriendjespolitiek' en een 'gotspe', omdat die laatste als erevoorzitter betrokken was bij de vorming van de bestuursraad, die nu op zijn beurt het duo Van Praag en Leo van Wijk naar voren heeft geschoven. 'Met Van Praag en Van Wijk kiest Boekhorst voor de oude, bijna incestueuze Ajax-kliek in de rvc', schreef de journalist onder meer. 

Van Praag benadrukt dat de ereleden niet bepalen wie er in de bestuursraad komen. De ereleden kunnen mensen voordragen, maar de leden stemmen. Hij richt zich vervolgens rechtstreeks tot Driessen. "Ik wil graag iets tegen Valentijn zeggen", begint hij. "Je mag een mening zijn toegedaan, maar als je mij en Leo beschuldigt van een incestueuze Ajax-kliek dan is dat een belediging. Een hele grote belediging."

Van Praag verwijt Driessen dat hij zichzelf regelmatig tegenspreekt. "Je stelt je dagelijks zo op en ontkracht je eigen verhalen. En ook nog een ander ding: je bent geil op berichtjes krijgen van mij. Je hele leven wilde je informatie. Michael: hoe zit dit? Hoe zit dat? Dat mag je blijven doen, maar je moet mij en Leo niet beledigen", aldus de erevoorzitter van Ajax. Driessen krabbelt terug over zijn incestueuze Ajax-kliek opmerking, maar vindt dat de rest van zijn verhaal 'staat'. Een boze Van Praag wil daar niets van weten en weigert 'vriendelijker te reageren'. "Nee, dat doe ik niet meer. Het is al twintig jaar zo. Ik ben er klaar mee."

Een opmerking van Driessen dat de Nederlandse sportraad leegliep onder het voorzitterschap van Van Praag, stuit de zwaar geïrriteerde bestuurder ook tegen de borst. "Het zou aan mijn leiderschap liggen, dat gooi je op mijn bordje. Er mankeert niets aan mijn oren. Dit is smaad wat je doet. Dat moet je heel goed onthouden. Je vernedert me zelfs. Je kunt alleen maar negatief zijn. Nu ben ik het, de volgende keer is het weer een ander clubicoon."