Sparta drukt Vitesse richting degradatieplekken met minimale overwinning

Vitesse zet ook Sparta niet opzij en zakt naar plek veertien in de Eredivisie

24 september 2023 om 14:19

Sparta is de top vijf van de Eredivisie binnengedrongen na een zege op Vitesse. De ploeg van Phillip Cocu werd met 1-0 opzij gezet op Het Kasteel. De Rotterdammers revancheren zich daarmee na het verlies van vorige speelronde tegen AZ.

Sparta-captain Bart Vriends bleek niet fit genoeg om te starten. Rick Meissen was zijn vervanger, terwijl Jonathan de Guzman de aanvoerdersband mocht dragen. Vitesse reisde met een nagenoeg fitte selectie af richting Rotterdam. De Arnhemmers konden een overwinning goed gebruiken, aangezien dat dit seizoen pas één keer gebeurde.

De Rotterdammers begonnen in eigen huis ijzersterk aan het duel met Vitesse. Dat drukten ze ook gelijk uit in de score. Arno Verschueren was het eindstation van een lopende aanval bij Sparta en maakte al na zes minuten spelen de eerste treffer van het duel. De thuisploeg drukte daarna door voor een tweede treffer voor rust, maar die kwam er niet. Vitesse kreeg nog wel een tegenslag te verwerken, want Amine Boutrah moest het veld verlaten door een blessure.

Na rust bleef het weer Sparta dat de klok sloeg. De Rotterdammers oogden fris en gingen op zoek naar een tweede goal. Die kwam er ook via Joshua Kitolano, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Uiteindelijk bleef de voorsprong voor de thuisploeg en boekte Sparta de volgende zege van het seizoen. De Rotterdammers stormen de top vijf binnen met deze winst, Vitesse staat nog maar op doelsaldo boven de degradatiestreep.