'Nieuwe inzichten in Sosa-deal: Mislintat overtuigt speler in videogesprek'

'Nieuwe inzichten in Sosa-deal: Mislintat overtuigt speler in videogesprek'

22 september 2023 om 12:38

Sven Mislintat, technisch directeur bij Ajax, krijgt steeds minder rugdekking inzake de schimmige deal over een transfer van Borna Sosa. 'Bronnen in Duitsland en Nederland' komen met nieuwe informatie, dat in handen is van De Telegraaf.

De deal wordt inmiddels door Ajax en VfB Stuttgart, de voormalig broodheer van Sosa, onderzocht. De Kroaat zou op Deadline Day gewisseld zijn van zaakwaarnemerskantoor, om een transfer mogelijk te maken. Arthur Beck (AKA Global), zijn nieuwe agent, is aandeelhouder in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH. Het zorgt ervoor dat er mogelijk sprake is geweest van belangenverstrengeling.

'Bronnen in Duitsland en Nederland melden daarnaast dat Mislintat de speler op de slotdag van de transfermarkt, in een videogesprek met Beck én Sosa, met klem heeft geadviseerd afscheid te nemen van zijn eigen zaakwaarnemer Thies Bliesmeister (CAA Stellar) en te kiezen voor Beck', schrijft de ochtendkrant. 'Alleen met de Duitser zou hij de overstap naar Ajax kunnen maken.'

Hiermee krijgt het verhaal wederom een nieuwe wending. Beck stelde onlangs dat Sosa niet op voorspraak van Mislintat naar Ajax was gekomen, maar op die van trainer Maurice Steijn. Laatstgenoemde onthulde eerder deze week dat hij hoopte Nicolás Tagliafico te kunnen terughalen en dat Mislintat Sosa had aangedragen. Wel gaf Steijn toe dat hij ook Sosa een goede speler vindt.