Steijn voor Klassieker geconfronteerd met Eredivisie-stand: 'Maar wij zijn Ajax'

Steijn dekt zich in voor Klassieker tegen Feyenoord: 'Je moet reëel blijven'

22 september 2023 om 12:08
Laatste update: 22 september 2023 om 12:49

Maurice Steijn kijkt uit naar de Klassieker tegen Feyenoord van komende zondag. De Ajax-trainer put vertrouwen uit de wedstrijd tegen Olympique Marseille (3-3), maar beseft ook dat een gelijkspel misschien het hoogst haalbare is.

Feyenoord steekt in uitstekende vorm. Eerder deze week versloegen de Rotterdammers Celtic (2-0). "Je moet je ogen niet sluiten voor de tegenstander. Een ploeg die het heel goed doet en niet voor niets vorig seizoen kampioen is geworden. Ze hebben een duidelijke speelwijze en scoren veel de laatste duels. Daar moeten we ons tegen wapenen, maar De Klassieker is ook weer een wedstrijd op zich. Ik hoop dat mijn ploeg boven zichzelf uitstijgt", zegt Steijn op het persmoment van vrijdag.

Steijn benadrukt dat Ajax voor de winst gaat. Maar: "Je moet ook reëel blijven. Als er zondag niet meer in zit dan een gelijkspel, dan moet je daar ook genoegen mee nemen." Met een nederlaag neemt Steijn geen genoegen. "Feyenoord is de kampioen, maar wij zijn Ajax." De trainer wordt geconfronteerd met de twaalfde plek in de Eredivisie van Ajax. "Dat weet ik, maar we zijn nog steeds Ajax."

Ajax heeft de middelen om Feyenoord te verslaan, denkt Steijn. "Ja, want we hadden ook van Marseille kunnen winnen. Het kon allebei de kanten op vallen. We kwamen 2-0 voor, dat geeft mij een goed gevoel richting zondag. Ik heb alle vertrouwen in deze mannen."