Veel verantwoordelijkheid bij Ajax: 'Dat is wel lastig, ik ben nog best jong'

Veel verantwoordelijkheid bij Ajax: 'Dat is wel lastig, ik ben nog best jong'

22 september 2023 om 09:49
Laatste update: 22 september 2023 om 09:49

Wat Ajax donderdagavond op de mat legde tegen Olympique Marseille (3-3), was nog steeds niet goed genoeg, concludeert Jorrel Hato. De zeventienjarige centrumverdediger is wel tevreden over het gegeven dat de Amsterdammers als team opereerde.

Ajax kwam beter voor de dag dan afgelopen zondag tegen FC Twente, toch blijft Hato kritisch. "Toch nog niet goed genoeg", zegt hij tegen Veronica. "We begonnen goed, maar daarna zakten we iets weg en kwam we met de laatste lijn meer op de rand van de eigen zestien te staan, waardoor zij best wel wat ruimte kregen."

De late 3-3 van Pierre-Emerick Aubameyang had voorkomen kunnen worden, denkt Hato. "Dat was zonde, maar ik denk dat je vandaag wel echt een team hebt gezien", aldus de verdediger, die denkt dat Ajax hier richting de Klassieker op voort kan borduren. "Je hebt vandaag wel echt een team gezien dat voor elkaar vecht. En dat is wat ze zeker misten in de wedstrijd tegen Twente. Dat is iets om mee te nemen naar De Klassieker."

Hato merkt dat hij, ondanks zijn leeftijd, al veel verantwoordelijkheid op zich moet nemen. "Zo voelt het wel. Dat is wel lastig, omdat ik nog best jong ben. Maar ik zie mezelf er zeker wel in groeien. Ik kom hier uit de jeugd, dus ik ken het Ajax-voetbal beter dan jongens die net nieuw zijn. Het zijn nog steeds goeie spelers die misschien nog moeten wennen aan het Ajax-verhaal, maar ik vind het niet frustrerend."