Reactie Steven Berghuis

Berghuis 'teleurgesteld': 'Drie goals moet op Europees niveau genoeg zijn'

21 september 2023 om 23:28
Laatste update: 22 september 2023 om 01:59

Steven Berghuis vindt dat Ajax donderdagavond tegen Olympique Marseille heeft laten zien stapjes te hebben gezet ten opzichte van afgelopen zondag, toen het hard onderuit ging bij FC Twente. De Amsterdammers kregen tegen de Fransen veel kansen tegen, maar speelden ook zelf op aanvallend vlak veel klaar. 

Berghuis staat direct na afloop voor de camera van ESPN, waar hij aangeeft teleurgesteld te zijn. "Omdat er veel meer in zit. Drie goals tegen in een thuiswedstrijd is teveel. Omdat je er zelf drie maakt, wat op Europees niveau genoeg moet zijn. Ik denk dat we in heel veel aspecten van het voetbal dingen nog beter moeten doen. Daar moeten we kritisch in blijven en ons in blijven verbeteren."

Ondanks de kritische noot, is Berghuis wel van mening dat Ajax veel beter voor de dag kwam dan tegen Twente. "Het lijkt me wel dat dit een betere wedstrijd van onze kant was. Met name ook in aanvallend opzicht. Daarin waren we veel gevaarlijker", vervolgt de linkspoot, die verantwoordelijk was voor de 2-0. "Maar in de omschakeling, als we dan de bal verliezen, wat een keer kan gebeuren, dan lopen ze een paar keer zo door. Hoe ben je daarin dan aangesloten om die counter er uit te halen?"

Gezien de scheurtjes die de Ajax-defensie af en toe vertoonde, leek het erop dat er geen duidelijk verdedigend plan was. "Het verdedige plan was wél duidelijk", countert Berghuis. "Ik denk dat je ook wel een omslag kon zien ten opzichte van Twente. Het was wat meer compact en we wachtten het juiste moment af. Op een gegeven moment gaan zij ook bewegen. Dan ben je aan het kijken en dan luistert het heel nauw in de communicatie", vertelt Berghuis.

Komende zondag wacht voor het dolende Ajax alweer Feyenoord. "Vanaf nu de knop om, want zondag is een hele belangrijke", besluit de Oranje-international, die zich gesteund voelde door de thuisfans. "De fans hebben het ook moeilijk. Hartstikke moeilijk."