Ajax kan nog niet opgelucht ademhalen, maar pakt wel punt in spectaculair duel

21 september 2023 om 22:56
Laatste update: 22 september 2023 om 02:00

Het is Ajax ook tegen Olympique Marseille niet gelukt om de volle buit te pakken. In een duel dat heen en weer ging en vol zat met spektakel werd het uiteindelijk 3-3. De Amsterdammers schitterden op momenten met goede aanvallen, maar ook de Franse bezoekers mochten af en toe vrijuit voetballen.

Maurice Steijn bracht na de afstraffing tegen FC Twente drie wijzigingen aan voor het duel met Marseille. Kenneth Taylor kreeg weer de voorkeur boven Sivert Mannsverk. Devyne Rensch had wat fysieke problemen, waardoor Anton Gaaei voor het eerst in een officieel duel mocht starten. Carlos Forbs mocht in de aanval de plaats van Chuba Akpom overnemen.

Het duel in de Johan Cruijff Arena barste al snel los door een vlijmscherp Ajax. Na negen minuten was het Forbs die zijn snelheid perfect wist te benutten. De Portugees faalde niet en maakte de 1-0. Tien minuten daarna was het Steven Berghuis die via een afvallende corner de score verdubbelde en de droomstart voor Ajax compleet maakte.

De goal van Berghuis werd echter al snel teniet gedaan door de mee opgestoomde Jonathan Clauss. De Franse rechtsback schoot na een goede actie de aansluitingstreffer binnen. Pierre-Emerick Aubameyang bracht Ajax nog voor rust weer terug bij af. Nadat de spits eerder al wat kansen miste was het vijf minuten voor de onderbreking wel raak.

Na rust zag je hetzelfde spelbeeld als in het begin van de wedstrijd. Ajax drukte snel door en maakte ook al rap weer de eerste goal. Nu was het Taylor die op de goede plek stond en raak schoot, waarna hij vol ontlading de fans toeschreeuwde. Daarna ging het spel weer alle kanten op en ging het toch nog mis voor Ajax. Aubameyang kon een aantal keer vrij kappen en daarna nog uithalen ook, waardoor hij zijn tweede maakte en Marseille weer naast Ajax zette.

Nog een smet op de wedstrijd was de rode kaart van Vos. Hij kreeg een discutabele eerste geel, maar na een terechte tweede ging hij wel onder luid applaus van het veld. Uiteindelijk bleef het 3-3, waardoor Ajax wederom geen overwinning kan bijschrijven. Het duel ging alle kanten op, maar een winnaar kwam er dus niet.