Geen schaamte bij PSV: 'Eén speler van Arsenal duurder dan onze hele selectie'

Geen schaamte bij PSV: 'Eén speler van Arsenal duurder dan onze hele selectie'

21 september 2023 om 06:37

Arsenal is een maatje te groot voor PSV, weet ook Joey Veerman. De middenvelder reageert nuchter op de harde nederlaag (4-0) in Noord-Londen.

PSV keek woensdagavond al snel tegen een 3-0 achterstand aan. "Ik denk dat we een lesje in de omschakeling geleerd hebben", zegt Veerman tegen Ziggo Sport. De PSV'er schaamt zich niet voor het resultaat. "Dit is de op één na duurste ploeg ter wereld, volgens mij. Ze zijn gewoon beter dan wij. We moeten ook niet doen of dat uit de lucht komt vallen."

"Je wil het als voetballer niet zeggen, maar je weet dat het kan gebeuren", aldus Veerman. "Ze halen met Declan Rice een middenvelder van 120 miljoen euro. Dat is duurder dan onze hele selectie bij elkaar." 

Tijdens de wedstrijd had Veerman een woordenwisseling met Luuk de Jong. "Ik dacht hij de bal wel voor mij kon laten liggen. Dat hebben we vaak gedaan. Hij maakt ook vaak geintjes, dat hij meer assists aan mij geeft dan andersom. Ik scoor vaak uit die situaties, maar nu koos hij anders. Dat leverde een kleine discussie op."