Bosz erkent meerdere in Arsenal en wuift suggestie weg: 'Gigantisch aangepast'

PSV verliest van 'een van beste ploegen ter wereld': 'Gigantisch aangepast'

20 september 2023 om 23:51
Laatste update: 20 september 2023 om 23:57

PSV-trainer Peter Bosz lijkt wel te kunnen leven met de ruime nederlaag die zijn ploeg leed op bezoek bij Arsenal. In het Emirates Stadium gingen de Eindhovenaren met 4-0 onderuit, maar Bosz erkent zijn meerdere in The Gunners.

"Ik denk dat zij meer kwaliteit hebben dan wij. Ik denk ook dat zij beter verdedigd hebben rondom hun zestien dan wij", begint Bosz na afloop voor de camera van Ziggo Sport. De coach denkt niet dat hij zijn ploeg te aanvallend heeft laten spelen in Londen. "Wanneer je tegen deze ploeg met elf man bij het doel blijft hangen, schieten ze er ook een aantal in. Daar hebben ze de kwaliteiten voor. We hebben de goals niet alleen uit counters tegen gekregen."

De suggestie dat hij vast heeft gehouden aan zijn eigen spel, wuift Bosz ook weg. "We hebben ons gigantisch aangepast. We hebben een heleboel dingen echt anders gedaan. Maar zij zijn goed en dan kan het zijn dat zij die ballen erin schieten. 4-0 is wel heel hoog, maar ik vond ze ook erg effectief. Dat had ook te maken met het feit dat we niet altijd goed verdedigden. Vandaag moet je gewoon eerlijk zijn: ze zijn beter."

Voor de camera van RTL doet Bosz ook nog even zijn zegje. "Ik denk dat Arsenal bij de beste ploegen ter wereld hoort, wij nog net niet."