Boskamp verrast na PSV-domper: 'Eén bal op goal? Je schrikt je dan wel kapot'

Boskamp verrast na PSV-domper: 'Eén bal op goal? Je schrikt je dan wel kapot'

20 september 2023 om 23:13

De harde nederlaag van PSV tegen Arsenal zal hard aankomen bij de Eindhovenaren, denkt Wesley Sneijder. De club uit de lichtstad moet er echter niet te lang in blijven hangen en in het weekend weer klaarstaan voor de Eredivisie, aldus de oud-speler. 

Sneijder verwacht dat PSV een harde tik heeft gekregen na de 4-0 nederlaag. "Dat dreunt door, maar het mag niet te lang duren. Je moet er van het weekend weer staan. Ze moeten het snel gaan verwerken, maar het komt wel hard aan. Als PSV zijnde zat je in een flow en reis je naar Londen af, maar je wordt zwaar overklast. Daar zullen ze mee moeten dealen", stelt Sneijder in de nabeschouwing op RTL 7.

Jan Boskamp vindt het verschil tussen de Premier League en Eredivisie wel erg groot. "Na zo een wedstrijd ga je wel verder denken... hoe zit die competitie van ons er dan uit? We kregen misschien één bal op goal. Je schrikt je echt kapot."

In de rustanalyse trok Sneijder zijn twijfels over het strijdplan van Peter Bosz. De oud-middenvelder blijft bij zijn standpunt. "Ik vond het een vreemde manier van drukzetten. We kennen het van Bosz, maar ja. Schouten komt steeds in een positie te staan die hij niet fijn vindt. Boscagli is helemaal de situatie kwijt, Odegaard kwijt. Schouten weer in de positie van Boscagli en zo kan Arsenal eronderuit voetballen. Ik vind dat heel vreemd. Het was vanaf het begin al, vóór de 1-0 al. Er was een enorm gat op het middenveld."