De Jong doet niets af aan tactiek Bosz: 'Misschien voerden we het niet goed uit'

De Jong doet niets af aan tactiek Bosz: 'Misschien voerden we het niet goed uit'

20 september 2023 om 23:32
Laatste update: 20 september 2023 om 23:35

Luuk de Jong erkent dat Arsenal woensdagavond 'een maatje te groot' was voor PSV in de Champions LeagueThe Gunners speelden zich naar een 4-0 overwinning en kunnen op de complimenten van de PSV-captain rekenen. 

Na afloop stelt De Jong in gesprek met RTL dat Arsenal simpelweg te goed was. "Ja, wel een beetje, daar moeten we eerlijk over zijn. Het is een heel goede ploeg. Wij proberen ze onder druk te zetten, dan loop je wel heel snel tegen twee goals aan. Daarna ging het iets beter, maar dan nog krijg je de 3-0 tegen. Dan is de wedstrijd voorbij."

Van naïviteit wil De Jong niet spreken na de aanvallende start van PSV. "Wij hebben een idee van hoe we willen voetballen. Misschien voeren we het niet helemaal goed uit. Ik moet ook de complimenten aan Arsenal geven, zij weten precies hoe ze moeten lopen als wij druk zetten. Dat moeten we anticiperen. Het moest net iets anders, maar dat lukte niet bij ons. Met de bal kwamen we ook niet echt lekker tot een aanval."

Arsenal deed weinig fout in het duel met PSV, meent De Jong. "Ze hebben de rust aan de bal, het weten hoe ze iemand vrij kunnen krijgen... het niveau is zó hoog, dat zie je ook. Je merkt het op het veld ook. Zodra je doordekt, komt iemand anders vrij. Ik moet de complimenten aan mijn team geven, we hebben alles gegeven, maar zij waren een maatje te groot."