Ramalho over pijn na mislopen CL-voetbal met PSV

Ramalho zat stuk na fout tegen Rangers: 'Ik heb meer geleden dan wie dan ook'

20 september 2023 om 17:35
Laatste update: 20 september 2023 om 17:39

André Ramalho weet als geen ander dat hij de laatste weken vaak het mikpunt van kritiek is geweest bij PSV. De centrale verdediger hoopt woensdag tegen Arsenal, ruim een jaar nadat hij een negatieve hoofdrol speelde in de uitschakeling tegen Rangers FC, te laten zien niet voor niets een speler van PSV is. 

Roger Schmidt, inmiddels trainer van Benfica, haalde Ramalho in 2021 naar PSV. In Eindhoven groeide hij uit tot een vaste waarde, maar de fans wist hij nooit écht te bekoren. Toen Ramalho in augustus 2022 een grote fout beging tegen Rangers, waardoor PSV de CL-groepsfase niet haalde, werd de kritiek gigantisch. "Dat was de grootste fout in mijn carrière. Ik was de laatste man, verspeelde de bal, goal", aldus de Braziliaan in een interview met de NRC

De golf aan haatberichten die vervolgens de revue passeerden, vond Ramalho buitenproportioneel. "Mensen veroordelen mij op basis van die ene fout. Terwijl: als je mijn hele carrière ziet, heb ik nooit dit soort makkelijke fouten gemaakt." De laatste man ontving vervolgens via Instagram de meest verschrikkelijke berichten. "Tegen mij, mijn moeder, mijn hele familie. Dat zijn mensen die zielig van binnen zijn. Dat raakt me niet. Wat me raakt is het hele pakket: hoe belangrijk het was voor de fans, de club, de spelers, voor mij. Ik heb meer geleden dan wie dan ook, geloof me."

Dit jaar haalden PSV en Ramalho wel de groepsfase van de Champions League, ten koste van Rangers. Woensdagavond speelt de ploeg van trainer Peter Bosz, met naar alle waarschijnlijkheid Ramalho als basisspeler, het uitduel met Arsenal. De kritiek is er nog altijd, maar de Braziliaan focust zich op het voetbal. "Ik moet het proberen opzij te zetten en te blijven werken, ik vertrouw op mijn capaciteiten. Ik ben toch niet zomaar PSV-speler?"