PSV-talenten verslaan Arsenal

PSV krijgt goede voorbeeld: O19-ploeg verslaat leeftijdsgenoten van Arsenal

20 september 2023 om 16:14
Laatste update: 20 september 2023 om 16:14

PSV Onder-19 heeft woensdagmiddag het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht. De talenten uit Eindhoven wonnen de eerste wedstrijd van het nieuwe Youth League-seizoen op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Arsenal.

PSV O-19 kwam op Meadow Park na ruim een halfuur spelen op achterstand. De talentvolle ploeg uit Eindhoven voerde de boventoon, maar moest na een halfuur spelen toch de openingstreffer incasseren. Ethan Nwaneri scoorde.

De PSV-talenten repareerden de schade ongeveer tien minuten later. Emil Bars tekende voor de 1-1 in het kleine stadion in Boreham, een plek ten oosten van Londen. Ook in de tweede helft speelde PSV sterk en zette het de thuisploeg onder de druk. Zowel Bars als Tai Abed wisten gevaar te stichten, waarna Jason van Duiven twintig minuten voor het laatste fluitsignaal de 1-2 verzorgde. Hij schoot raak uit een vrije trap.

De andere clubs uit Groep B zijn RC Lens en Sevilla, dat met 0-1 werd verslagen door de Fransen. Woensdagavond is de beurt aan het 'grote' PSV. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in het Emirates Stadium.