Van Sparta naar spelen onder Vieira en Jong Oranje: 'Wel 20 clubs met interesse'

Brobbey-concurrent bij Jong Oranje spreekt zich uit: 'Hij is goed, maar ik ook'

9 september 2023 om 14:28

Emanuel Emegha is blij met zijn debuut in Jong Oranje. Het gaat de twintigjarige spits voor de wind, nadat hij eerder deze zomer voor dertien miljoen euro de overstap maakte van Sturm Graz naar Strasbourg.

Op zeventienjarige leeftijd debuteerde Emegha bij Sparta Rotterdam. Via Royal Antwerp FC en Sturm Graz kwam hij in Frankrijk. "Er waren misschien wel twintig clubs met interesse. Echt heel veel. Maar Strasbourg kwam met het beste verhaal voor mij", laat de spits optekenen door het Algemeen Dagblad. Bij Strasbourg is Arsenal-legende Patrick Vieira zijn trainer. "Ik voelde meteen zijn vertrouwen."

"Als je zoiets meteen voelt, en dan ook nog eens van zo'n legende, dan is dat fantastisch. Dan moet je niet twijfelen en meteen gaan. Wat hij heeft gepresteerd met Arsenal, dat is fantastisch", aldus Emegha, die - mede door de blessure van Brian Brobbey - vrijdagavond debuteerde in Jong Oranje. "Ik vind hem een goede spits en ik vind mezelf een goede spits. De beste gaat spelen. Mijn grootste kracht ligt achter de verdediging. Ik ben snel en sterk. Als we tegen een ploeg spelen die hoog op het veld druk durft te zetten, ga ik tegenstanders nog kapot maken. Dat weet ik zeker."