Van Basten snapt Koeman en Reiziger: 'Vind ik not done, het hoort niet'

Van Basten snapt Koeman na statement: "Dat vind ik dus ook niet kunnen"

4 september 2023 om 21:58
Laatste update: 4 september 2023 om 22:07

Marco van Basten vindt het 'not done' dat Ryan Gravenberch heeft bedankt voor Jong Oranje. De winnaar van de Ballon d'Or vind de afmelding niet netjes en krijgt bijval van Khalid Boulahrouz.

Maandag werd duidelijk dat Gravenberch niet naar Jong Oranje komt, ondanks dat hij is opgeroepen. De middenvelder wil acclimatiseren bij zijn nieuwe club Liverpool. Bondscoaches Ronald Koeman en Michael Reiziger zijn daar echter niet blij mee. "Dat vind ik dus ook niet kunnen", zegt Van Basten bij Rondo. "Ik kan wel begrijpen dat hij zich wil focussen op Liverpool, maar ten opzichte van het Nederlandse voetbal en Nederlands elftal vind ik dat niet netjes. Hoe oud is hij? Ik vind het not done, het hoort niet."

Boulahrouz begrijpt de afzegging van Gravenberch ook niet. "Ik probeer het een beetje vanuit zijn perspectief te bekijken. Hij heeft een heel moeilijk jaar gehad bij Bayern en weinig gespeeld. Nu komt hij bij zijn nieuwe club aan. Ergens wil ik hem wel begrijpen, maar het Nederlands elftal moet te allen tijden een eer zijn om voor te spelen. Ook Jong Oranje, natuurlijk."