Koeman over 'straf' voor Frimpong: 'Hij wil nog steeds voor Oranje uitkomen'

Koeman over 'straf' Frimpong: 'Binnen KNVB gezegd dat hij niet oproepbaar is'

4 september 2023 om 16:50
Laatste update: 4 september 2023 om 20:49

Ronald Koeman benadrukt dat Jeremie Frimpong in beeld blijft bij het Nederlands elftal. De vleugelverdediger van Bayer Leverkusen was echter geen optie voor de komende interlands tegen Griekenland en Ierland. Volgens de bondscoach zit Frimpong op het strafbankje.

Koeman werd maandag tijdens de persconferentie weer gevraagd naar Frimpong. "Ik word daar niet moe van. De vorige periode was hij in beeld, maar ik heb ook aangegeven waarom hij niet is opgeroepen. Dat kwam omdat we met vier verdedigers speelden. Ik had Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida", zegt de keuzeheer.

Tekst gaat verder onder de video

De aanvallende back bedankte vervolgens zelf voor Jong Oranje. Daar waren ze in Zeist niet blij mee. "Inmiddels heeft Nigel de Jong (directeur topvoetbal, red.) namens de KNVB met Frimpong gesproken. We zijn natuurlijk niet blij met spelers die afzeggen bij Jong Oranje. Wij vinden dat je altijd beschikbaar moet zijn. Daar heeft Nigel met hem over gesproken. Hij wil nog steeds graag voor het Nederlands elftal uitkomen, maar we hebben binnen de KNVB wel gezegd dat hij niet oproepbaar is voor deze periode in september."

"Dat kun je als een soort straf zien", beaamt Koeman. "Ik vind dat er een verplichting bij spelers moet zijn dat je uitkomt voor wat voor vertegenwoordigend elftal. Als jij denkt af te zeggen bij Jong Oranje en overmorgen weer bij het Nederlands elftal wil zijn, ja, dat is niet zoals wij denken over internationals. Hij snapt dat. Met Gravenberch is dat net zo. Daar zijn we niet blij mee. Ik begrijp het allemaal wel, maar ook door goede prestaties bij Jong Oranje kun je een stap maken."

Frimpong is ondertussen voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen in Duitsland. De 22-jarige verdediger scoorde al één keer en gaf drie assists. Met Leverkusen gaat hij na drie speelrondes aan kop in de Bundesliga.