Lennard Hartjes openhartig over tijd bij Feyenoord

'Uiteindelijk heb ik bij Feyenoord onder Priske geen eerlijke kans gehad'

Vandaag om 08:30
Laatste update: om 08:34

Lennard Hartjes vindt dat hij onder trainer Brian Priske geen eerlijke kans bij Feyenoord heeft gehad. Toen die kans uitbleef, besloot de 21-jarige middenvelder zijn geluk elders te beproeven. Excelsior heeft hem inmiddels definitief ingelijfd. 

Hartjes speelde vorig seizoen ook al voor Excelsior, dat hem destijds huurde van Feyenoord. Een zware kruisbandblessure gooide echter snel roet in het eten. "De blessure heeft echt een flinke impact op mij gemaakt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik heb me twee, drie dagen best wel depressief gevoeld en een maand niet op social media gezeten."

Toen Excelsior deelnam aan de play-offs om promotie/degradatie, was Hartjes weer fit. Hij speelde uiteindelijk niet. "Ik wilde zelf heel graag, maar Feyenoord vond dat geen goed idee." Afgelopen zomer keerde hij terug in Rotterdam. "Ik wilde zelf voor mijn kans gaan bij Feyenoord. Ik heb ook met de nieuwe trainer (Brian Priske, red.) gesproken."

De Deen en diens staf had een duidelijke boodschap voor Hartjes. "Ze vertelden me dat ze mij niet kwijt wilden en dat ik óf een kans zou krijgen bij Feyenoord óf zou worden verhuurd en daarna mijn contract gingen verlengen. Uiteindelijk heb ik geen eerlijke kans gehad en geen minuut gespeeld", vervolgt de middenvelder, die inmiddels vaste basisspeler is bij Excelsior. "Het voelt nog heel vreemd allemaal. Ik heb moeite om de intensiteit in mezelf terug te vinden, maar ik voel me tenminste weer voetballer."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!