Duitse pers omver geblazen door Xavi Simons

Duitse pers omver geblazen door Xavi Simons: 'Nauwelijks af te stoppen'

4 september 2023 om 11:30

Xavi Simons is druk bezig ook Duitsland te veroveren. Zondagavond hielp hij RB Leipzig aan een 0-3 zege op Union Berlin. In de Duitse pers klinken zeer positieve geluiden.

Simons wees RB Leipzig de weg in Berlijn. 'Een doelpunt, een assist en het rapportcijfer 1', jubelt BILD. In Duitsland worden rapportcijfers van 1 tot en met 6 uitgedeeld: hoe lager, hoe beter. 'Simons was de man van de wedstrijd en bleek - zoals vaak het geval is in de eerste weken van het seizoen - nauwelijks af te stoppen door zijn tegenstanders.'

En passant brak Simons een clubrecord: nooit eerder had een nieuwkomer zo'n hoog rendement (twee goals en twee assists) in zijn eerste drie Bundesliga-wedstrijden. 'De Nederlander staat te boek als een wonderkind en bij Leipzig wordt hij omschreven als een 'uitzonderlijk talent'. Simons heeft in zeer korte tijd al bewezen dat dit geen loze woorden zijn.'

De Oranje-international, die deze week tegen Griekenland (donderdag) en Ierland (zondag) speelt, blijft er nuchter onder. "We hebben een geweldig team en een geweldige coach", wijst hij naar zijn ploeggenoten en Marco Rose. "Als we elkaar nog beter leren kennen, wordt het heel mooi seizoen."

In het gezaghebbende Elftal van de Week van het Duitse magazine Kicker is Simons ook uitverkozen. Volgens Sportschau zorgde de oud-PSV'er voor 'magie', samen met leeftijdgenoot Benjamin Sesko. "We hebben een aantal geweldige jongens aan boord", aldus trainer Rose.