Brobbey wijst opvallend naar teamgenoot na verlies: 'Hij moet het nog leren'

Brobbey wijst opvallend naar teamgenoot na verlies: 'Hij moet het nog leren'

31 augustus 2023 om 23:27

Brian Brobbey ziet dat de nieuwe spelers zichtbaar moeten wennen bij Ajax. Na afloop van het verloren duel met Ludogorets geeft de spits een voorbeeldje over Carlos Forbs, die volgens hem niet altijd genoeg druk mee zette. Brobbey geeft in ieder geval aan de Portugees daarin te gaan helpen.

Vooral de manier van druk zetten had Forbs niet altijd door, aldus Brobbey. "We moeten de afspraken gewoon nakomen. Het druk zetten ging vandaag niet zoals wij wilden. De drie voorste spelers moesten daarvoor zorgen, maar dat lukte niet altijd. Het klopt dat ik af en toe op een eiland stond. Ik zette vaak in mijn eentje druk, samen met Bergwijn. Forbs is nog nieuw, hij moet het leren."

Brobbey erkent dat het ook moeilijk is om je als nieuweling aan te passen aan de speelstijl. "Een nieuw team is ook lastig en die jongens weten ook niet hoe ons systeem werkt. Op een gegeven moment komt het wel. Er zijn veel nieuwe gezichten, maar het zijn waarschijnlijk allemaal goede spelers: anders zouden ze niet naar Ajax komen." Brobbey speelde zelf negentig minuten mee in het duel met Ludogorets dat met 0-1 verloren ging.