Van Dijk wordt door FA vervolgd na scheldkanonnade richting scheidsrechter

Van Dijk wordt door FA vervolgd na scheldkanonnade richting scheidsrechter

29 augustus 2023 om 19:38

Virgil van Dijk wordt door de FA vervolgd na zijn scheldkanonnade richting de scheidsrechter in het duel met Newcastle United. De verdediger van Liverpool werd met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij de doorgebroken Alexander Isak neerhaalde.

Van Dijk was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en reageerde furieus. Na het ontvangen van de kaart gebruikte hij 'fors taalgebruik'. Naar verluidt noemde hij arbiter John Brooks een 'f*****g joke', oftewel: 'een grote grap'. Na het verlaten van het veld uitte Van Dijk volgens verschillende media zijn frustratie ook op de vierde man.

De FA heeft Van Dijk tot vrijdag de tijd gegeven om te reageren. Ondanks de rode kaart van de captain won Liverpool het duel met 1-2 van Newcastle United. Komende zondag ontvangt het team van trainer Jürgen Klopp het Aston Villa van Unai Emery op Anfield. Duidelijk is dat Van Dijk niet mee zal spelen. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!