'Van Dijk moet vrezen voor zware straf na scheldkanonnade richting scheidsrechter'

'Van Dijk moet vrezen voor zware straf na scheldkanonnade richting scheidsrechter'

28 augustus 2023 om 16:26

Virgil van Dijk hangt een zware straf boven het hoofd. De Liverpool-aanvoerder kreeg in het duel met Newcastle United (1-2) een directe rode kaart en ging met veel misbaar naar de kant.

Van Dijk beging een overtreding op Newcastle-spits Alexander Isak. Scheidsrechter John Brooks was gedecideerd en stuurde de Oranje-international van het veld. Volgens The Times wordt Van Dijk mogelijk voor vier wedstrijden geschorst door de FA, wat betekent dat hij de hele maand september niet in actie komt. Het medium schrijft tegelijk dat het in de lijn der verwachting ligt dat de verdediger drie wedstrijden moet toekijken.

De hoogte van de schorsing heeft niets te maken met de overtreding van Van Dijk. De centrumverdediger wees na het ontvangen van de kaart richting Brooks en gebruikte 'fors taalgebruik'. Naar verluidt noemde Van Dijk de arbiter onder meer een 'f*****g joke', oftewel: 'een grote grap'. Na het verlaten van het veld zou Van Dijk zijn frustratie ook hebben losgelaten op de vierde man.

FA neemt het verslag van Brooks momenteel in beraad en zal daarna een besluit nemen. Als Van Dijk voor drie wedstrijden geschorst wordt, mist hij Aston Villa, Wolverhampton Wanderers en West Ham United. Als hij vier duels krijgt, moet hij ook het duel met Tottenham Hotspur nog vanaf de tribunes bekijken.