Cillessen schreeuwt het uit na zege

Cillessen geeft visitekaartje af voor Oranje: 'Verwacht alsnog geen belletje'

28 augustus 2023 om 15:48
Laatste update: 28 augustus 2023 om 15:54

NEC won zaterdag met 3-0 van RKC Waalwijk en dat zorgde bij Jasper Cillessen voor de nodige ontlading. Voor de doelman was het de eerste keer sinds april dat de nul werd gehouden in een officieel duel.

Cillessen geeft na afloop van het duel toe dat er veel emotie loskwam na de 2-0. Magnus Mattsson zorgde voor de treffer en de doelman balde schreeuwend zijn vuist. "In die brul zat de nodige emotie", geeft Cillessen toe tegenover De Gelderlander. "Alles kwam eruit. Ik ben een jongen van de club en dus heeft de afgelopen week wel iets met me gedaan. Er stond behoorlijk wat druk op deze wedstrijd en dan is de ontlading groot dat je hem met een ruime zege afsluit."

NEC verloor de eerste twee wedstrijden van het seizoen en daarom waren de punten nu al broodnodig. Na de nederlaag tegen Heracles Almelo wachtte een groep supporters de spelers op. "Ik kom uit deze omgeving, dus ik weet hoe emotioneel betrokken de fans zijn. Ze gebruiken hier in Nijmegen niet voor niets het woord nuilen. Ik raakte dus niet in de war van het opwachten van de spelersbus, maar de jonge spelers hadden dit nog nooit meegemaakt en voor hen was het misschien iets lastiger", weet Cillessen.

De doelman keepte een goede pot tegen RKC en gaf daarmee zijn visitekaartje af voor Oranje. Ondanks een blessure van Justin Bijlow denkt Cillessen niet dat hij wordt gebeld. "Ik verwacht geen uitnodiging voor Oranje en reken op een vrij weekeinde. De voorselectie is er niet voor niets. Daarin wordt al rekening gehouden met bijvoorbeeld blessures. Dus de kans is klein dat ik er alsnog bij zit", besluit de sluitpost.