Wijndal helpt Bergwijn voor play-off-duel: 'Dat heb ik van Owen begrepen'

Wijndal helpt Bergwijn voor play-off-duel: 'Dat heb ik van Owen begrepen'

24 augustus 2023 om 11:26
Laatste update: 24 augustus 2023 om 11:27

Steven Bergwijn weet wat hem te wachten staat in het duel met Ludogorets in de play-offs van de Europa League. De Ajax-aanvoerder heeft van ploeggenoot Owen Wijndal inside information gekregen.

Bergwijn erkent in gesprek met RTL dat hij de selectie van Ludogorets niet door en door kent. "Sergio Padt ken ik", lacht hij. "En de rechtsback, die heeft bij AZ gespeeld. De rest niet echt." De kans is groot dat Bergwijn donderdagavond persoonlijke duels uitvecht met Aslak Witry, die een verleden heeft in Alkmaar. "Wat ik van Owen heb begrepen komt die veel op. Hij is echt een loper, dus we kunnen aan de bak."

"Of het een voordeel voor mij kan zijn dat hij graag opkomt? In de omschakeling wel, maar ik focus op mezelf. Ik moet zorgen dat de tegenstander achter mij aanloopt", aldus Bergwijn, die een 'pittige wedstrijd' verwacht in Bulgarije. "Zij zullen erop klappen. Maar wij hebben ook wat goed te maken. Ik denk dat wij de favoriet zijn, dat moeten we laten zien."

Ajax en Ludogorets trappen donderdagavond om 20.00 uur af. Trainer Maurice Steijn verklapte dat Steven Berghuis aan de aftrap staat.