Vraagtekens bij Ajax-beleid: 'Gokken dat dit goed valt, Mislintat bepaalt alles'

Vraagtekens bij Ajax-beleid: 'Gokken dat dit goed valt, Mislintat bepaalt alles'

24 augustus 2023 om 10:14
Laatste update: 24 augustus 2023 om 10:14

Kees Luijckx vindt het gevaarlijk dat Ajax-directeur Sven Mislintat veel voor het zeggen heeft in Amsterdam. De voormalig verdediger annex middenvelder denkt dat het een grote gok is om Mislintat het transferbeleid te laten voeren.

"Het risico dat Ajax neemt, is dat de sleutels van de club aan één iemand gegeven worden", begint Luijckx bij het ESPN-programma Voetbalpraat, doelend op Mislintat. "Als het straks niet gaat lopen... Er zijn Ajacieden die zeggen dat het een bouwjaar is. Ik denk niet dat mensen rustig blijven, als het over vijf wedstrijden nog niet loopt."

"Dan loop je het risico dat ze in de staf en directie moeten veranderen. Het is gokken dat dit allemaal goed valt", vervolgt Luijckx, die stelt dat Mislintat het alleenrecht heeft bij Ajax. "Hij bepaalt heel veel. Eigenlijk alles. Het voordeel is wel: hij heeft een heel aardig netwerk. Dan zou je zeggen dat hij weet wie hij haalt."

Mislintat haalde in zijn eerste zomer bij Ajax onder meer de relatief onbekende Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs en Chuba Akpom naar Amsterdam.