Kudus was in beeld bij FC Barcelona

'Barça probeerde Kudus aan te trekken, maar stuitte op resoluut afwijzend Ajax'

22 augustus 2023 om 13:48
Laatste update: 22 augustus 2023 om 13:55

FC Barcelona heeft een poging ondernomen om Mohammed Kudus aan te trekken. Dat meldt het Spaanse Sport. Ajax was echter niet bereid om akkoord te gaan met het bod van de Catalanen. 

Volgens Sport kwam Kudus in beeld bij Barcelona nadat Ousmane Dembélé de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Een komst van Kudus werd overwogen, maar hij leek financieel niet haalbaar, vanwege de eisen van Ajax. Barça bood óf uitstel van betalen, of een huurdeal met een latere optie tot koop. De Amsterdammers verwezen beide biedingen naar de prullenbak. 

Barcelona legde ook contact met zijn entourage. Waarschijnlijk is dat, mocht Kudus deze zomer uiteindelijk niet vertrekken bij Ajax, dat contact niet zal verwateren. Ajax en Barcelona onderhouden al jarenlang een nauwe relatie en hebben de afgelopen jaren met bijvoorbeeld Frenkie de Jong en Sergiño Dest vaker zaken met elkaar gedaan. Wellicht dat de Ghanees dus in een later stadium alsnog concreet in beeld komt. 

Ajax verlangt naar verluidt tussen de veertig en vijftig miljoen euro voor de 23-jarige linkspoot. Eerder was hij al dicht bij een overstap naar Brighton & Hove Albion, maar het kwam nooit tot een persoonlijk akkoord. Ook een transfer naar West Ham United ketste af.