Nuamah naar Ligue 1

'Ajax grijpt mis en ziet mogelijke Kudus-opvolger kiezen voor Frankrijk'

22 augustus 2023 om 12:44
Laatste update: 22 augustus 2023 om 14:02

Ajax heeft definitief naast Ernest Nuamah gegrepen. De Ghanese vleugelaanvaller, die op het verlanglijstje stond van de Amsterdammers, gaat volgens Fabrizio Romano aan de slag in de Ligue 1 bij Olympique Lyonnais, dat hem overneemt van FC Nordsjaelland. 

Eind juli maakte het Deense Tipsbladet bekend dat Ajax zijn oog had laten vallen op Nuamah. Mogelijk had hij in de Johan Cruijff ArenA in de voetsporen kunnen treden van Mohammed Kudus. Laatstgenoemde staat nog altijd onder contract in Amsterdam, maar een vertrek lijkt niet ver weg. 

Nuamah heeft echter anders besloten. Romano weet dat hij inmiddels zijn medische keuring achter de rug heeft bij Lyon, dat hem huurt met een verplichte optie tot koop. Aan het einde van dit seizoen moeten de Fransen 25 miljoen euro inclusief 5 miljoen aan bonussen overmaken naar Nordsjaelland. Nuamah tekent bij Lyon een contract tot medio 2028 en zal de geschiedenisboeken ingaan als de duurste ingaande transfer ooit van de club.  

De snelle dribbelaar kan terugblikken op een sterk seizoen. In 34 optredens voor de Deense vice-kampioen maakte hij liefts vijftien doelpunten. Ook verzorgde hij vier assists. Daarnaast speelde de negentienjarige Nuamah al een interland voor Ghana.