Perez kritisch op Ajacied: 'Je kunt er niet van op aan'

Perez geeft Ajax transferadvies: 'Altijd die veertig à vijftig miljoen pakken'

22 augustus 2023 om 13:15

Volgens ESPN-analist Kenneth Perez doet Ajax er goed aan om Mohammed Kudus te verkopen, zo zegt de Deen in Voetbalpraat. Hoewel de oud-voetballer gecharmeerd is van Kudus, is hij van mening dat Ajax niet op hem kan rekenen.

West Ham United was concreet voor Kudus, maar maandagmiddag kwam naar buiten dat de club uit Londen vermoedelijk niet doorpakt. Perez stelt echter dat Ajax er goed aan zou doen om de Ghanees te slijten. "Hij was lekker flegmatiek. Hij heeft geweldige acties. Hij doet verrassende dingen, maar je kunt er als team niet van op aan", sprak Perez over Kudus na de wedstrijd tussen Excelsior en Ajax op Woudestein (2-2).

"Je nummer 10 is zo onvoorspelbaar dat er bijna niet mee te spelen is", vervolgt de oud-middenvelder. "Ik vind hem in potentie individueel misschien wel de beste speler die ze hebben, maar voor het team zou ik altijd die veertig à vijftig miljoen pakken om je op een andere manier te versterken", aldus Perez, die in het verleden zelf uitkwam voor Ajax.

West Ham zou niet willen voldoen aan het prijskaartje dat Ajax om de nek van Kudus heeft gehangen. Eerder was de vraagprijs veertig miljoen euro, maar inmiddels is deze verhoogd naar ruim vijftig miljoen euro.