'Kudus-transfer nadert: gesprekken gevorderd, mogelijk 47 miljoen voor Ajax'

'West Ham lijkt aan verhoogde vraagprijs van Ajax te voldoen: Kudus-move nadert'

17 augustus 2023 om 18:20

Een transfer van Mohammed Kudus naar West Ham United komt steeds dichterbij, stelt The Guardian. Volgens de kwaliteitskrant boeken The Hammers progressie in de onderhandelingen met Ajax, dat een slordige 47 miljoen euro kan gaan verdienen.

Technisch directeur Tim Steidten, die Edson Álvarez deze zomer al oppikte bij Ajax, zette donderdag voet in Amsterdam om te praten over een transfer van Kudus. The Guardian weet dat dat zijn vruchten afwerpt: de gesprekken met Ajax zijn gevorderd en bij West Ham groeit het vertrouwen in een overeenkomst. Naar verluidt ontvangt Ajax mogelijk veertig miljoen pond voor Kudus als alles rondkomt. Dat komt neer op ongeveer 47 miljoen euro.

Eerst zette Ajax in op een transfersom van veertig miljoen euro voor Kudus, maar nadat de Ghanees er niet uitkwam met Brighton & Hove Albion hebben de Amsterdammers hun vraagprijs verhoogd. West Ham United is momenteel ook nog bezig met andere transfers, maar de focus van Steidten ligt nu op het sluiten van een deal met Ajax.

Zaterdag spelen de Amsterdammers op het kunstgras van Excelsior. Het wordt steeds onzekerder of Kudus daar nog bij zal zijn. Ajax heeft naar verluidt al een vervanger op het oog: directeur Sven Mislintat zou gecharmeerd zijn van Manchester City-talent Jason McAtee.