'Brighton voelt zich bedonderd door aanvullende eisen Kudus'

'Brighton voelt zich bedonderd door aanvullende eisen van entourage Kudus'

17 augustus 2023 om 08:57

Hij wil naar een grotere club en Ajax werkt mee als er voldoende wordt geboden, maar Mohammed Kudus speelt twee weken voor het verstrijken van de transferdeadline nog steeds in Amsterdam. Dat zou onder meer te maken hebben met zijn management.

De entourage van Kudus 'staat niet bekend als een gemakkelijke onderhandelingspartner', schrijft Voetbal International donderdagochtend. Om die reden kwam een zomertransfer naar Brighton vooralsnog niet rond. De Premier League-club voelde zich 'bedonderd', nadat het kamp-Kudus met aanvullende eisen kwam.

Waarschijnlijk heeft Kudus, die ook in verband wordt gebracht met Manchester United, Arsenal, Chelsea en West Ham United, een grotere club voor ogen dan Brighton. Ondanks de afgeketste Premier League-transfer ligt het nog steeds voor de hand dat hij Ajax deze zomer verlaat. Kudus wil hogerop.

Ajax werkt mee aan een transfer als het juiste bedrag op tafel komt. Brighton bood meer dan veertig miljoen euro, maar bereikte dus geen akkoord met Kudus. Hoe meer 31 augustus in zicht komt, hoe meer technisch directeur Sven Mislintat voor de 23-jarige Ghanees zal vragen. Met Jason McAtee (Manchester City) zou hij al een potentiële vervanger op het oog hebben.