Ajax gaat Jorge Sánchez verhuren en Anton Gaai halen

Update: BT spreekt Telegraaf tegen: 'Ajax-doelwit kost ruim vijf miljoen'

16 augustus 2023 om 22:37
Laatste update: 16 augustus 2023 om 22:37

De kans is zeer waarschijnlijk dat Jorge Sánchez zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Volgens Voetbal International is de rechtsback op huurbasis onderweg naar FC Porto. Ook hebben de Amsterdammers al een concrete opvolger in beeld: Anton Gaaei.

Bij de deal met Porto zou een optie tot koop zitten voor Sánchez, die verplicht wordt wanneer de Mexicaan een bepaald aantal wedstrijden in actie komt voor de Portugezen. Sánchez werd in 2022 door Ajax opgehaald, maar kon nooit imponeren als back. De Mexicaan won onlangs wel nog de Gold Cup en speelde zijn wedstrijden voor de nationale ploeg.

Bij een vertrek van Sánchez ligt de weg open voor Gaaei. De Deen staat deze zomer al langer op de kaart in Amsterdam en lijkt vooralsnog de topkandidaat om Sánchez op te volgen. Volgens Deense media zou Ajax een bod van vier miljoen euro hebben uitgebracht, waarmee Gaeei de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis van Viborg FF kan worden, mits alles doorgaat. 

Update: Ajax heeft volgens De Telegraaf inmiddels op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Viborg FF over de transfer van Gaaei. De Deense rechtsback kost de Amsterdammers ongeveer twee miljoen euro. Gaaei heeft van Ajax een salarisindicatie gekregen en kan in de Johan Cruijff ArenA een contract van vier of vijf jaar gaan tekenen. Er zit wel een mits aan de aanstaande tranfser: Ajax moet eerst afstand nemen van Sánchez. Hij lijkt hard op weg naar FC Porto. 

Update II: Waar De Telegraaf eerder berichtte dat Ajax nagenoeg akkoord zou zijn met Viborg FF over de transfer van Gaaei, spreekt het Deense BT dit tegen. Volgens het medium heeft Ajax een bod gedaan van 2,5 miljoen euro, maar is dit door Viborg resoluut afgewezen. De Deense club zou zelfs mikken op een bedrag van veertig miljoen kronen, wat neerkomt op meer dan vijf miljoen euro. Dat het bod is afgewezen, zou niet betekenen dat de deal van de baan is. Volgens bronnen van BT zijn de clubs nog altijd in gesprek over een transfer van de back.