Bosz geeft tekst en uitleg: 'Ik vond het niet nodig om hem in te brengen'

Bosz geeft tekst en uitleg: 'Ik vond het niet nodig om hem in te brengen'

16 augustus 2023 om 10:17

PSV-trainer Peter Bosz legt uit waarom hij Noa Lang tegen Sturm Graz (1-3) negentig minuten op de bank heeft gehouden. Voorafgaand aan de return vertelde de oefenmeester al dat de buitenspeler 'niet helemaal fit' was. 

Lang had wat pijntjes overgehouden aan het duel met FC Utrecht van afgelopen weekend. Tegen Sturm Graz stond Yorbe Vertessen op de plek van de Oranje-international. "Ik had met hem afgesproken, dat ik hem niet in zou brengen als het niet nodig was", stelt Bosz op het persmoment na afloop, opgetekend door De Telegraaf. "We kwamen wel vroeg op achterstand, maar al vrij snel maakten we gelijk. Ik vond het niet nodig om hem in te brengen, omdat ik vond dat we controle hadden over de wedstrijd. We hebben hem kunnen sparen."

Bosz kon Luuk de Jong in de rust naar de kant halen. Ricardo Pepi kreeg de hele tweede helft om zich te etaleren. "Ik heb hem een helft kunnen laten spelen. Dat is wat anders dan helemaal op het einde invallen. Daardoor konden we Luuk de Jong ook wat rust geven. Die kreeg een flinke tik in de eerste helft. Daarom was het ook goed dat ik hem er in de rust vanaf kon halen."