Bosz bijzonder complimenteus over PSV'er Teze

Bosz bijzonder complimenteus bij PSV: 'Nog nooit met zo'n speler gewerkt'

14 augustus 2023 om 19:54

Peter Bosz is bijzonder lovend over Jordan Teze. De verdediger van PSV, die tegen wil en dank als rechtsback speelt, kan rekenen op het volledige vertrouwen van zijn trainer.

In het centrum van de verdediging krijgt André Ramalho de voorkeur, waardoor Teze uitwijkt naar de rechtsbackpositie. Het is geen geheim dat de 23-jarige Groninger het liever anders zou zijn. Maar: "Als hij het goed invult, is hij niet helemaal rechtsback", verklaart Bosz, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

"We spelen met Patrick (van Aanholt, red.) wat hoger aan de linkerkant waardoor we vind ik met drie centrale verdedigers achterop staan. André (Ramalho, red.) speelt dan in het midden en niet aan de rechterkant. Jordan zal wat minder over Johan Bakayoko heen moeten gaan dan Patrick over Noa Lang."

Teze kan nog veel beter, stelt Bosz. De trainer is veel bezig geweest met de drievoudig Oranje-international. "Daar is hij mee aan de slag gegaan. Ik heb nog nooit met een speler gewerkt die zo'n pass het middenveld in heeft, die ook de linies kan doorkruisen. Hij ziet dat en heeft de techniek om die pass te spelen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast